Hoe zit het nu precies met de zorgverzekering en het bezoeken van de huisarts

Iedereen komt weleens in de situatie dat een bezoek aan de huisarts wenselijk is. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je al lange tijd met gezondheidsklachten rondloopt die maar niet willen verdwijnen. Een andere reden is dat je totaal niet weet wat bepaalde klachten veroorzaakt. Je wil dan graag duidelijkheid van de huisarts waardoor de klachten ontstaan en hoe je hier het beste vanaf kan komen.

De huisartsen Zuidplein vervullen een zeer belangrijke taak in de maatschappij. Zij zijn namelijk meestal degenen die een ziekte in een vroeg stadium bij een persoon kunnen vaststellen. Het zou niet wenselijk zijn wanneer iemand twijfelt om een huisarts te bezoeken omdat hier eventueel kosten aan verbonden kunnen zijn. In dit artikel willen we daarom duidelijkheid verschaffen in hoe het nu precies ook alweer zit met de zorgverzekering en het bezoeken van de huisarts. Hierdoor hoeft er geen twijfel meer te bestaan bij mensen of zij wel of niet een huisartsbezoek moeten aanvragen.

Huisartsenbezoek in het basisplan van zorgverzekering

Als het goed is heeft iedere inwoner van Nederland een zorgverzekering afgesloten. Dit is namelijk een verplichting waar iedereen aan moet voldoen. Wel heb je een keuze in wat voor soort verzekering je afsluit en bij welke verzekeraar. Zo kan iemand er bijvoorbeeld voor kiezen om een zorgverzekering  af te sluiten met een hoog eigen risico. Dit is geen probleem wanneer je gezond bent en weinig tot geen medische verzorging nodig hebt op jaarbasis. Je kan dan goedkoper uit zijn dan bij een verzekering die alle kosten voor je dekt. Iedere verzekering heeft echter een basisplan waarin behandelingen altijd 100% vergoed worden door de verzekering. Een bezoek aan de huisarts en het gezondheidscentrum valt gelukkig onder dit basisplan. Dit betekent dat wanneer je een huisarts bezoekt voor een consult dat je hier zelf niks voor hoeft af te rekenen. De factuur van de arts zal rechtstreeks naar je zorgverzekeraar worden opgestuurd. Ook vallen deze kosten niet onder het eigen risico. Dit is een groot voordeel want mensen moeten niet twijfelen of zij een huisartsenbezoek kunnen veroorloven of niet.