Grotere borsten door lipofilling

Lipofilling is een plastisch chirurgische ingreep waarbij er vet uit bepaalde delen van het lichaam wordt uitgehaald om het op een andere plek weer in te brengen. Hiermee kunnen dus delen van het lichaam meer volume worden gegeven. Dit terwijl er altijd wel plekken op een menselijk lichaam zijn waar wat overtollig vet gemist kan worden.

Veel vrouwen willen bijvoorbeeld graag grotere borsten terwijl zij het helemaal niet erg zouden vinden als tegelijkertijd de billen of dijen wat in volume af zouden nemen. Voor deze vrouwen zijn grotere borsten met lipofilling de perfecte oplossing. De revolutionaire lipofilling techniek is nog relatief nieuw. Dit is echter niet het enige voordeel van deze ingreep bij een plastisch chirurg om de borsten te vergroten.

Lipofilling vaak veiliger dan implantaten

Normaal gesproken worden door een plastisch chirurg implantaten in de borsten aangebracht om deze te vergroten. In de meeste gevallen zijn dit implantaten met siliconen. Ook worden soms andere materialen gebruikt. Mensen die echter het nieuws nauwgezet volgen zullen vast weleens horror verhalen hebben gehoord over implantaten waarbij iets mis is gegaan. Dit is op zich niet heel verbazend want de implantaten zijn van materiaal gemaakt die normaal niet in het lichaam thuishoort. Wanneer deze door wat voor reden dan ook gaan lekken kan dit dramatische gevolgen hebben. Dit is een andere reden waarom lipofilling voor grotere borsten beter en ook veiliger zijn. Bij deze ingreep wordt er namelijk lichaamseigen vet uit je eigen lichaam gebruikt om het volume van de borsten toe te laten nemen. De kans is hierdoor vrijwel nihil dat er complicaties ontstaan waarbij levensbedreigende vergiftiging een probleem vormt.